Apikam Kent Söyleşileri `Konak Meydanı Tarihi`
Geçmiş Etkinlik

Apikam Kent Söyleşileri Konuğu Prof. Dr. İlhan TEKELİ Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kent Söyleşileri'nin Mart ayı buluşması, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Prof. Dr. Rauf BEYRU anısına gerçekleştirilecek.

9 Mart 2017 Perşembe günü saat 18.00'de Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan “Konak Meydanı ve Tarihi” konulu söyleşinin konuğu Prof. Dr. İlhan TEKELİ. İlhan TEKELİ, şehir ve bölge plancısı, sosyologtur. İlk ve ortaöğrenimini İzmir’de yapmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 1964’te, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde, Şehir ve Bölge Planlama alanında; 1966’da Pennsylvania Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.1968’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Şehir Planlama konusunda doktora yapmıştır. 1970’den bu yana, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmaktadır.

Yurt dışındaki çeşitli üniversitelerde konuk profesör olarak ders veren TEKELİ, birçok belediyede ve kuruluşta danışma kurulu üyeliği de yapmıştır. Tarih Vakfı’nın kurucusu ve başkanı olmasının yanı sıra, World Academy for Local Government and Democracy (Yerel Yönetim ve Demokrasi için Dünya Akademisi)’de İcra Heyeti’nin kurucusu ve üyesi olmuştur. Değişik dillerde, elliden fazla kitabı, dört yüzden fazla makalesi ve konferans tebliği bulunan TEKELİ, Sosyal Bilimler alanında birçok ödül kazanmıştır. 1964’ten bu yana, şehir ve bölge planlama, planlama teorisi, makro coğrafya, göç coğrafyası ve politik davranış, Türkiye’ deki yerel yönetimlerin teorisi ve tarihi, kentleşme ve kentsel politika, ekonomi politikası, Türkiye’nin ekonomi tarihi, kent ve toplum tarihi gibi alanlarda yayımlanmış pek çok eseri vardır.

Katılımın ücretsiz olduğu Kent Söyleşileri, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde ilerleyen aylarda birbirinden değerli konuklarla devam edecek.