Melis Danişmend
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 34 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Melis Danişmend
18 Mart 2017, Cumartesi, 21:00 
Volume Alsancak

Biletler
34.00 TL

Melis Danişmend 18 Mart'ta Volume Alsancak sahnesinde…

Lise yıllarında okul grubuyla başladığı müzik çalışmalarını 2002’de üçnoktabir'e (eski adıyla Spitney Beers) katılarak sürdürdü. Beyoğlu Mojo’da sahne alan ve pazartesi gecelerinin en ünlü bar gruplarından biri haline gelen üçnoktabir, ilk albümü Sabaha Karşı’yı yayınladıktan iki yıl sonra sonra dağılma kararı aldı.

Kasım 2010'da akustik gitar ve piyanonun ağırlıkta olduğu, davulun ise hiç yer almadığı Daha Az Renk’i (WePlay) yayınlayan Danişmend, söz ve müzikleri kendisine ait olan akustik şarkılarıyla dikkat çekti. Düzenlemeleri Deniz Ilgar, Tansu Kaner, Barış Ertunç, Sertaç Özgümüş, Harun İyicil ve Erman Seven tarafından yapılan 10 şarkıyı olabildiğince sade bir üslupla sunan genç müzisyen, yapımcılığını da üstlendiği albümde müzik direktörü olarak Deniz Ilgar ve Tansu Kaner ile çalıştı.

Daha Az Renk'ten iki yıl sonra, Ocak 2013'te ikinci albümü Biraz Gülmek İstiyordum'u (WePlay) yayınlayan Danişmend, sözü ve müziği yine kendisine ait olan şarkılarını beraber sahne aldığı grubuyla canlı olarak kaydetmeyi tercih etti. Düzenlemeleri Emre Ataker, Faruk Kavi, Ozan Öner, Burak Gürpınar, Gülşah Erol, Deniz Ilgar, Tansu Kaner, Serkan Çeliköz ve Melis Danişmend'e ait olan dokuz şarkının kayıtları Çağan Tunalı tarafından Josephine, Marşandiz, Noiseist stüdyolarında yapıldı. Müzik otoriteleri tarafından kendi şarkılarını yazan en başarılı kadın müzisyenler arasında gösterilen Danişmend, daha önce Vizyon, Radikal, Rolling Stone, Sabah ve InStyle gibi gazete ve dergilerde çalıştı. Bir dönem televizyon ve radyo programları hazırlayan müzisyenin ayrıca http://melisdanismend.blogspot.com/ adlı bir blog'u bulunmakta.