Alsancak Rotary / 10. Ulusal Genç Solist Yarışması – Üniversite Kategorisi Yarı Final Elemeleri
Geçmiş Etkinlik

Ülkemizin ve ülkemize ait değerlerin yeterince ve etkin olarak gün yüzüne çıkarılmadığı düşüncesinden hareketle, ‘ne yapılmalı – ne yapılabilir’ sorusuna bir yanıt vermek adına Ulusal Genç Solist Yarışması adıyla geçtiğimiz yıllarda bir yarışma yapılmıştır. Bu yıl 10'uncusu düzenlenmektedir.

Bu yarışmayı yapmaktaki temel amaç; ülkemizin zor koşullarda yetiştirdiği değerli genç sanatçıların, ülkemiz ve kentimiz sanatseverlerine tanıtılmasına yardımcı olmak ve onlara birtakım olanaklar sağlayarak özendirmek, daha da ileri düzeye ulaşmaları için katkı koymaktır.

Bu yarışmayı kurumsallaştırmak yalnızca Alsancak Rotary Kulübü'nün çabalarına bağlı olmayıp öncelikle müzik eğitimi veren kurumlar, halkımızın beğeni düzeyini yükseltme görevini üstlenmiş olan sanat kurumları ve elbette ülkemiz ve kentimizin sanatseverlerinin çabaları ile mümkün olacaktır.

10. Ulusal Genç Solist Yarışması Katılım Koşulları

a) Yarışmaya Türk vatandaşları katılabilir.

b) Yarışmaya katılacak olanların müzik eğitimi veren bir yüksek öğretim kurumundan mezun veya devam ediyor olmaları gerekmektedir. Adaylar, ön eleme sırasında öğrenim durumlarını gösteren bir belge sunacaklardır.

c) Yarışma iki kategoride yapılacaktır: Genç Profesyonel ve Üniversite.

d) Genç Profesyonel Kategorisi: Yarışmaya katılacak olanların 21 yaşından büyük, 33 yaşından küçük olmaları gerekmektedir. Bu bölüme katılacak yarışmacılar üniversitede öğrenci olabilirler, ancak en az lisans 3 seviyesinde olmaları gerekmektedir.

e) Üniversite Kategorisi: Yarışmaya katılacak olanlar en az 18 yaşında, fakat 28 yaşını geçmemiş olacaklardır. Bir üniversiteye devam ediyor veya kaydolmuş olmaları gerekmektedir. Bu kategoride katılacak yarışmacı, üniversitede lisans 3'ün ötesine geçmemiş olacaktır. Bir başka deyişle, bu bölüm, hazırlık ile lisans 3 arasındaki üniversite öğrencileri içindir.

Genç Profesyonel Kategorisi:

Beş (5) arya
İtalyanca bir opera aryası, (en az biri recitativli olmak kaydıyla)
Kendi seçtikleri başka dört arya (oratoryo, opera, operet veya konser aryası – en az iki farklı dil)
Üç şarkı (2 Farklı Dil)
Bir Türk eseri hazırlamak zorundadırlar. Eserlerin orijinal dillerinde ve ezbere söylenmesi zorunludur.
Finale kalınması halinde finalde söylenecek 2 adet arya isminin önceden belirtilmesi gerekmektedir.

Üniversite Kategorisi:

Üç (3) arya
Kendi seçtikleri arya (oratoryo, opera, operet veya konser aryası),
Üç şarkı (Herhangi dilde olabilir, bir Arie Antiche zorunludur ve eserlerden biri Türkçe olabilir) bir eserin Arie Antiche veya barok olarak hazırlanması zorunludur.  Eserlerin orijinal dillerinde ve ezbere söylenmesi zorunludur.

Yarışma için son başvuru tarihi, 27 Ocak 2017 Cuma saat 18.00'dir.

Başvuru Adresi:
Başvurular internet üzerinden [email protected] adresine yapılacaktır.

Yer: Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi / Küçük Salon
Saat: 14.00

Giriş ücretsizdir.

İrtibat için AASSM Halka İlişkiler:
0 232 293 38 18 – 19 – 20
[email protected]