Olten Flarmoni
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 60 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Sanatın öncelik olmadığı günümüz dünyasında özel bir orkestra kuran ve bunu maddi – manevi destekleyen Olten ailesi, bir hayalden başlayarak İzmir’e ulusal ve uluslararası sanatçıları getirmiş olup şimdiden büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştır. İzmirli sanatseverlerin desteğiyle ikinci sezonuna hızlı ve başarılı bir şekilde başlamış olan Olten Filarmoni Orkestrası’nın hedefi, “Müziğin evrensel dili ve aydınlık yüzü ile tanıştırılabilecek sanatçı gençlere istihdam sağlayıp onlara kendilerini ifade edebilecek bir platform oluşturmak”tır.

Olten Filarmoni Orkestrası 2013 yılının Aralık ayında Akgün Çavuş koordinatörlüğü, İbrahim Yazıcı şefliği ve ünlü keman sanatçısı Sasha Rozhdestvensky solistliğinde lansman konserini gerçekleştirdi.  İlk düzenli sezonu olan 2014 – 2015 döneminde her ay bir konser olmak üzere toplam 8 konser gerçekleştirmiş ve aynı kapsamda her ay birer konser düzenlemiştir.

2014 – 2015 sezonu sürekli şefimiz İbrahim Yazıcı ve Charlie Siem solistliği ile başladı; konuk şefimiz Cem Mansur ve viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil ile devam etti. Soprano Anne Rodier,  devlet sanatçısı Gülsin Onay, dünyaca ünlü piyanistler Ferhan – Ferzan Önder, efsanevi viyolonsel sanatçısı Nathalia Gutman, keman sanatçısı Alexander Kagan, piyano sanatçısı Gökhan Aybulus, Paganini’den rock’a şovu ile Alexander Markov ve finalde Igudesman & Joo şovu ile sezon son buldu.

Olten Filarmoni Orkestrası 2015 – 2016 sezonu, uluslararası üne sahip piyano virtüözü İdil Biret ile açıldı. Usta sanatçı Ali Poyrazoğlu'nun şef olarak sahnede yer aldığı, opera dünyasının kuşkusuz en ünlü yapıtlarından biri olan Carmen’den seçtiği bölümleri yönettiği konser dakikalarca ayakta alkışlandı. Ravel’den ve kendi bestelerinden oluşan programı ile Fazıl Say, ‘’Barok Akşamı’’ ile Anton Martynov, ‘’Viyana Gecesi’’ ile şef Ola Rudner, ödüllü keman sanatçısı Nicolas Koeckert, genç neslin en popüler isimlerinden flütçü Jasmine Choi ile sezona devam edip, MerQury Queen Classical’ın muhteşem konseriyle sezonu tamamlamıştır.

Ayrıca “Müziğin evrensel dili ve aydınlık yüzü ile insanları buluşturmak; müzik sevgisi aşılamak” hedefine uyumlu olarak renkli projeler gerçekleştiren ve dolup taşan konser salonları ile yeni seyirciler oluşturan Olten Sanat organizasyonunun izleyici profili çoğunlukla çocuklu ailelerden oluşmaktadır. Çocukların klasik müzikle erken yaşta tanışması ve sevmesi sonucu gelecek nesiller için güzel bir yatırım yapılmış olacaktır.

Şef:       İbrahim Yazıcı
Solist:   Andy Miles       Klarnet
Program:    Kara Karayev    Üç Minyatür
Astor Piazzola   Histoire du Tango

1. Bordel 1900
2. Café 1930
3. Nightclub 1960

George Gershwin        Fascinating Rhythm

– – – – – – ARA – – – – – –

Hasan Ferit Alnar         Prelüd ve İki Dans

Zoltán Kodály              Galanta Dansları

Bilet Fiyatları:
1. Kategori       60 TL
2. Kategori       40 TL
3. Kategori       30 TL

Gişeler:  
Olten Filarmoni Sanat Okulu: 0 533 407 80 00
http://online.oltenquartet.com
İrtibat: Olten Filarmoni: 0 232 336 33 24 – 0 530 149 99 84