Akdeniz Akademisi / Üzümün Akdenizdeki Yolculuğu – IV
Geçmiş Etkinlik

İzmir Akdeniz Akademisi, üzümün Akdeniz'deki tarihsel yolculuğunu ele aldığı konferans dizisine devam ediyor.

12 Kasım 2016 tarihinde saat 16.00'da gerçekleşecek üçüncü konferansa, üzümün Akdeniz'deki tarihsel yolculuğuna tanıklık etmek isteyen herkesi bekliyoruz.

İzmirli ve İzmir’e gönül vermiş bilim, sanat ve kültür insanlarının katılımıyla 24 Ekim 2009 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen İzmir Kültür Çalıştayı'nda, İzmir için yeni bir gelişme vizyonu saptandı. Bu vizyonun üç ayağı bulunmaktaydı. Bunlardan birincisi İzmir’in geleceğinde daha ileri bir noktaya gidebilmesi için yenilik ve tasarım kenti haline getirilmesi, ikincisi bu vizyonu yurtdışına açık ve Akdeniz kentleri ile kurduğu ağ ilişkilerinden yararlanarak geliştirmesi, üçüncüsü ise bu vizyonun demokratik ve katılımcı pratikler içinde sağlamasıydı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kültür çalıştayında belirlenen bu vizyonun ve “Akdeniz'in Kültür, Sanat ve Tasarım Kenti İzmir” hedefinin yaşama geçmesini sağlayacak birim olarak 12 Mart 2012 tarihinde İzmir Akdeniz Akademisi’ni oluşturmuştur.

Akademi, İzmir vizyonunu yaşama geçirmek için paydaşlarıyla birlikte çalışırken İzmir’in dünyaya açılma stratejisinin geliştirilmesine de katkıda bulunarak kente ve ülkeye yeni ufuklar açacaktır. İzmir tarihinin bir Akdeniz kenti olması perspektifiyle yeniden ele alınması;  İzmir’in tasarım ve yenilikçilik kenti olmasına ilişkin strateji, organik tarım ve ekolojik bir yerleşme tasarımı ile İzmir’in Akdeniz’in kültürel hareketliliğine katkıda bulunan kentler ve kültürel girişimlerle etkileşim içinde bir ‘Akdeniz Kültür Ağı”nın oluşmasında öncü bir rol oynaması İzmir Akdeniz Akademisi'nin temel öncelikleridir.

Giriş Ücretsizdir.

İzmir Akdeniz Akademisi: 0 232 293 46 06
[email protected]