Torun İstiyorum
Geçmiş Etkinlik
SATIN AL 40 * Bilet fiyatları değişiklik gösterebilir.

Torun İstiyorum
23 Ekim 2016 16:00
İzmir Sanat, İzmir

Bilet Fiyatları
Tam 40.00 TL
Öğrenci 30.00 TL

Moda sahnesi 2016-2017 tiyatro sezonunda sahnelenecek ‘Torun İstiyorum’ oyunu farklılıklarla yaşamayı bilmeyen, farklılıklara yaşam alanı bırakmayan totaliter anlayışların bir aile ve onun ilişki içinde olduğu toplumun çeşitli unsurları içerisinde izini sürüyor.

“Sana bir kız buldum!” diye sevinçle bildirir anne oğluna. Epeydir oğluna bir aile kurması için baskı yapmaktadır. Delikanlı boşuna bir sürü bahane sıralar evlenmemek için. Sonunda köşeye sıkışınca dilinin altındaki baklayı çıkarır: “ Senin küçük erkeğin küçük erkekler yapmayacak. Çünkü o erkeklerden hoşlanıyor.”

Yine de oğlunu Anne-baba-çocuk kutsal üçgenine dahil etmek için elinden geleni yapar anne. Hafif silahlarla donanmış olarak savaşır iki taraf. Delikanlı hem annesiyle savaşır, hem de abisiyle, sosyoloji öğrencisi şişman gelin adayıyla ve onun nemfoman teyzesi ve rahiple. Kurbanlar ve cellatları hakkında bir oyun değil bu. Yalnızca , biri sistemin dışına çıktığında neler olur, sorusunu ironik bir dille irdeliyor.

Anne’nin tek isteği oğlunu evlendirmek ve torununu kucağına almaktır. 27. yarıyılını okuyan sosyoloji öğrencisi olan oğlu ise kendi cinsine ilgi duymaktadır . “bilinmedik üreme nesnesi”nden korkmaktadır. Annenin uyguladığı bütün baskı metotları boşunadır.Yobaz katolik rahip Maria (Meryem) adlı epeyce şişman bir kızı gelin adayı olarak getirir. Oğul ailenin baskısından kurtulmak için çocuksuz bir evliliğe razı olur.Ama anne “ailedeki torunsuzluğa bir son vermek” te ısrarlıdır. Oğlan umutsuzlukla içinde elektrikli bıçağı eline alır.

Thomas Jonigk bu oyunla 90’lı yılların yeni-absürd tiyatrosunun önemli temsilcileri arasına giriyor. Alman toplum yapısının klişelerini kullanarak aileyi grotesk bir biçimde burjuva cehennemi olarak çiziyor.

Oyun ilk kez 1994’te sahnelendi ve 1995 yılında Mülheim Festivali’nde yılın en iyi oyununa aday gösterildi.