İzmir Süslü Kadınlar Bisiklet Turu
Geçmiş Etkinlik


Bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek için, daha çok kadının bisiklete binmesi için Otomobilsiz Kentler Günü’nde her yıl SÜSLÜ KADINLAR yollarda. Şehirlerde egzoz dumanı kokusu değil, parfüm kokusu duymak için yaptır saçları, sür parfümü, giy kokoş elbiseni, tak şalını, sür rujunu-ojeni, giy topuklunu gel; sadece kendini mi süsleyeceksin? Hayııır…
Bisikletini süsle, çık yollara ve sadece kendin ol…

www.suslukadinlarbisikletturu.com

Tura Katılım Koşulları:
1- Kendini ve bisikletini süslemek
2- Bisikleti yavaş yavaş sürebilmek
3- Şaşkın şaşkın bakanlara el sallamak ve gülümsemek

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, gönüllü kadınlar tarafından düzenlenen bir farkındalık etkinliğidir. Siyasi grup, dernek, belediye ve özel şirketlerden maddi destek almamaktadır ancak dostlarımızın manevi desteği bizim için çok kıymetlidir.

Peki, nedir bu turun hikayesi?
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği ilk kez 2013 yılında “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” etkinliği çerçevesinde yapıldı. Bu etkinlik Sema Gür tarafından facebook etkinliği olarak açıldı ve kulaktan kulağa dolaşarak bir çok kadına ulaştırıldı; 2013'te tura yaklaşık 250 bisikletli kadın katıldı. Kadınlar en güzel kıyafetlerini giyerek, bisikletlerini çiçeklerle ve kurdelelerle süsleyerek şehrin ana caddelerinde pedal çevirdikten sonra ‘’şehirlerde egzoz kokusu yerine parfüm kokusu olsun’’ konulu basın açıklamasını yaptılar.
2014’de ikinci defa düzenlenen etkinlik, yazılı medyada ve televizyon kanallarında yayınlanarak daha fazla kişiye ulaştı ve katılımcı sayısı iki katına çıktı. 2015 yılında 20 Eylül’de 10 kentte eş zamanlı olarak yapılan etkinlik yerli ve yabancı basında günlerce gündemde kaldı.

25 Eylül 2016 Pazar günü tüm kadınları saat 17:30'da bisikletleri ile İzmir'de Konak Meydanı'na ve diğer şehirlerdeki meydanlara bekliyoruz.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Basın Açıklaması: https://goo.gl/OR0qBz
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Nedir? https://goo.gl/Ntbiq1
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na Erkekler Katılabilir mi? https://goo.gl/521lXA
Bisikletim Yok, Ne Yapacağım? https://goo.gl/bOMH6u
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Medya’da: https://goo.gl/HsjrUK