İzmir Kısa Film Festivaline Başvuru Yağmuru


İzmir'in en prestijli sanat etkinliklerinden biri olan ve sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde başvurular sona erdi. 66 ülkeden toplam bin 378 film Altın Kedi ödülleri için başvuruda bulundu.

Hazırlıkları tüm hızıyla süren festival için, ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde yarışmak üzere bin 378 filmin başvuruda bulundu. Kare Film organizasyonunda, 1-6 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler ve atölye çalışmaları ile de rengarenk bir program sunulacak.

JÜRİ BAŞKANI EZEL AKAY
Başvurular tüm yoğunluğu ile sürerken jüri başkanı da belli oldu. Ön jüri değerlendirmesi sonunda finalist olarak belirlenen filmler, yönetmen Ezel Akay başkanlığındaki jüri tarafından değerlendirilecek.


SİNEMASEVERLERİ 400’ÜN ÜZERİNDE FİLM BEKLİYOR
Yerel yönetimler ve üniversitelerin desteğiyle tüm şehre yayılan festivalde 400’ün üzerinde film yer alması bekleniyor. İran’dan Avrupa’ya kadar pek çok ülkeden yoğun ilgi gören festivalin ana gösterim salonları Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Sanat Merkezi olacak.

Altın Kedi Ödülleri için yarışmak üzere finale kalan filmler önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Yorum Yap