Hep Aynı Utandıran Manzara


İzmir'in vitrini olarak görülen Kordon, Pasaport, Göztepe, Bostanlı ve Konak'ta binlerce lira harcanarak yenilenen yeşil alanlar ve deniz manzaralı dinlenme mekanlarında ortaya çıkan manzaralar adeta utanç vesikası haline geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önceki yıldan itibaren başlattığı ‘Kıyı Tasarım Projesi’ kapsamında yüz binlerce lira harcanarak yenilenen kıyı alanları yine vatandaşların bilinçsiz kullanımına kurban gitti.

Proje kapsamında yapılan çalışmalarla tepeden tırnağa yenilenen dinlenme alanları, yeşil doku ve kent mobilyaları yine kendini bilmezlerin kurbanı oldu. Özellikle hafta sonları ve akşam saatlerinde büyük rağbet gören Kordon, Konak, Pasaport gibi alanlara yerleştirilen yeni kent mobilyaları, seyir terasları ve iskele alanları bilinçsiz şekilde çevre kirliliği yaratan şahısların hışmına uğramaya devam ediyor.


Her gün defalarca temizlenmesine karşın adeta çöplüğe dönen kamu alanlarına halk tarafından sahip çıkılmaması sahipsizliğin de resmi oldu. Yaşanan bu kirlilik ve kötüye kullanımdan sahil bandına döşenen çimler de nasibini alırken, belediye tarafından yapılan onca uyarıya karşın çimler üzerinde biriken çiğdem kabukları da çürüme ve sararmaya yol açıyor. Zabıta ekiplerine büyük görev düştüğünü kaydeden bazı vatandaşlar ise, caydırıcı olacak denetimlerin arttırılmasını ve maddi para cezaları uygulanarak kirliliğin önüne geçilmesi için belediyeye çağrı yaptı.

    Yorum Yap