Kentin Simgesine Saldırı İçin Suç Duyurusu


Büyükşehir yetkilileri ‘demokrasi nöbeti’ sonrası kentin tarihi yapısı Saat Kulesi’nin büyük hasara uğramasını yargıya taşıdı.

Darbe girişiminin önlenmesinin ardından İzmirliler Konak Meydanı’na akın ederek demokrasi nöbeti başlattı. Konak Meydanı’nda kabus gecesinin ardından darbe karşıtı yapılan eylem sonrası kentin simgesi ve tarihi yapısı Saat Kulesi büyük hasara uğradı. Saat Kulesi’nin saatlerinden biri çalınırken, duvarları kırıldı, altındaki çeşmeler sökülürken döşemeleri de büyük hasar gördü.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri üzücü olayın ardından harekete geçti. Bir yandan onarım çalışmaları sürerken Büyükşehir önce Valilik ve Emniyetten yapı için koruma talebinde bulundu. Yetkililer ayrıca saldırı için suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşıdı. Büyükşehir Park Bahçeler Daire Başkanlığı yetkilileri saat kulesinde 11 adet çeşmenin başlıklarının çalınmış olduğunu, kulenin birinci katındaki kapının girişinin kırıldığını, dört adet saatten Konak İskelesi'ne bakan saatin çalındığını,  asma kilidin kırıldığını, süsleme ve mermer oymaların zarar gördüğünü ifade etti.








    Yorum Yap