Kemancı İsmail Dede'nin Yürek Burkan Öyküsü


İzmir Kordon'daki seyir terasında keman çalan 77 yaşındaki İsmail Arslan, bahşişlerle kaldığı otelin parasını çıkarıp, karnını doyurmaya çalışıyor.

Birinci Kordon'da seyir teraslarının önünden geçenler, İsmail Arslan'ın kemanıyla çaldığı ezgileri ve söylediği şarkıları dinlemeden geçmiyor. Altı aydır Basmane semtindeki bir otel odasında kalan Arslan, sabah kemanını kaptığı gibi soluğu Birinci Kordon'da alıyor. Günlük 25 TL'lik otel ve geriye kalırsa karnını doyuracak parayı çıkarmak için keman çalıyor.

Ünlü türkücü, Kırşehirli Neşet Ertaş ile çocukluk ve gençlik yıllarında birlikte düğünlere gidip türküler söylediklerini anlatan İsmail Arslan, birçok türküye söz yazdığını, ayrıca besteleri olduğunu anlatıyor. Zor durumda kalmasının nedenini anlatan Arslan, ‘Bağkur'dan emekli olabilmem için, prim affı çıktığında 43 bin TL borç çıkardılar. Kredi çekmem için kefil istediler. Bulamadım ve yatıramadım. Faizleri ile birlikte borcum 156 bin TL oldu. 6 çocuğum var, torunların sayısını bilmiyorum. Onlara küstüm ve kendimi İzmir'e attım. Gücüm yettiğince çalmaya devam edeceğim’ dedi.


    Yorum Yap