İzmir'in Şehir Turu Otobüsleri Turizm'e Veda Etti


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente gemiyle gelen turistlerin İzmir’i rahat gezmesi için 2010 yılında tahsis ettiği üstü açık otobüsler turist yokluğundan seferden kaldırıldı.

Kente ağırlıklı olarak kruvaziyer turlarla gelen turistlere hizmet için büyük umutlarla 2010 yılında üstü açık, tarihi resimlerle kaplanan ’İzmir City Tour Bus’ adıyla otobüsler hizmete sokuldu. Yabancı turistlere 20 Euro yerli turisitlere de 60 TL’den gezi hizmeti verildi. Kent içindeki tarihi mekanların bulunduğu güzergahta hizmet veren tur otobüsleri yoğun ilgi gördü. Rezervasyonlar daha gemi kıyıya yanaşır yanaşmaz doldu. Otobüse yer bulabilmek için turistler uzun kuyruklar oluşturdu. İçinde farklı dillerde yayın yapan ve Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca başta olmak üzere çeşitli dillerde basılan, kenti tanıtan broşürler ve güzergahı, kültür miraslarını ve durakların yerlerini gösteren haritaların yeraldığı broşürler ücretsiz dağıtıldı.

Tur otobüsleri kruvaziyer gemilerinin kente geldiği dönemde, adeta para makinesi gibi çalıştı. Daha geçen turizm sezonunu kadar yoğun ilgi gören otübüsler bu sene turizimde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle boş kaldı. Bomboş dolaşan ve zararına çalışan otobüslerden önce üçünü seferden alan Büyükşehir Belediyesi son otobüsü de durdurdu. Bu sezon İzmir Limanı’na kruvaziyer gemi gelmeyeceğinin anlaşılmasının ardından Liman içindeki otobüs gişesinin kapısına da kilit vuruldu. (dha)

    Yorum Yap