Folkart, Satın Aldığı Basmane Çukuruna "Esnafa Zarar Gelir" Gerekçesiyle AVM Yapmama Kararı Verdi


Folkart, Eylül ayında temelini atacağı İzmir'in kalbinde gerçekleştirilecek büyük projede AVM yapmamaya karar verdiğini açıkladı.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'e karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini ve bu nedenle yaptıkları her işe İzmir'e saygı ve katkı penceresinden baktıklarını belirterek, Basmane'de planladıkları büyük projede, kendilerine sunulan rapor üzerine, kesinlikle AVM yapmama kararı aldıklarını açıkladı.

İzmir'e olumsuzluk getirecek hiçbir işin altına imza atmayacaklarını belirten Sancak, “AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, İzmir'in prestij projesidir. Bu nedenle İzmir'in kalbine, yeni bir trafik yükü getirmek istemiyoruz. Ticari kaybımıza rağmen AVM yapmama kararı aldık. Orada İzmir'e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız’ dedi.

Sancak, o bölgede yapılacak bir AVM'den, merkezdeki İzmir esnafının zarar görebileceğini belirtti. Esnaftan gelen seslere kulak verdiklerini vurgulayan Mesut Sancak, bu durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte değerlendirip, ortak karar verdiklerini açıkladı. Sancak 'sembol projenin' hem bulunduğu alan Basmane, hem de Kemeraltı gibi, kent kimliği için simge olan yakın bölgelere hareketlilik sağlayacağını, projenin AVM'siz haliyle, merkez ve çevresindeki esnafa ciddi katkı getireceğini söyledi.

    Yorum Yap