Gelin Bir İyilik Yapın


Dünyanın 34 ayrı kentinde omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla aynı anda koşulacak Wings for Life World Run’ın Türkiye ayağı 8 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak koşuya en az 5 bin kişinin katılması bekleniyor. DÜNYANIN dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen “Wings for Life World Run” bu yıl 8 Mayıs’ta 33 ülkeden 34 farklı lokasyonda 100 bini aşkın katılımcıyla koşulacak. Uluslararası alanda büyük ses getiren organizasyonun Türkiye ayağına İzmir ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşecek koşunun İzmir ayağı için kayıt yaptıranların sayısı şimdiden 4 bini aştı. 8 Mayıs’taki koşu için start Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda saat 14.00’te verilecek. Herkesin katılabileceği etkinlikte tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda yarışa başlayacak. Başkan Aziz Kocaoğlu da, “Koşamayanlar için koşuyorum” diyerek bu önemli projede yer alacak.

REKOR 80 KİLOMETRE
“Wings for Life World Run”ın farklı formatı da koşucular için ayrı bir deneyim yaratıyor. Koşucuların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra sabit hızla ilerleyen yakalama aracı sporcuları takip etmeye başlıyor. Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu ‘global şampiyon’ ilan ediliyor. Her yıl yükselen rekor mesafede de bu yılki yarışın hedefi 80 kilometre barajının üzerine çıkmak. Üst üste dünya şampiyonu olan Etiyopyalı Lemawork Ketema 2014’te 78 kilometre, 2015’te 79 kilometre koşmuştu.

RALLİCİ KULLANACAK
www.wingsforlifeworldrun. com sitesinden kayıt olan koşucular, arkadaşlarını davet ederek oluşturdukları takımın koştuğu toplam mesafe ile takım sıralamasında da yer alabiliyor.Yarışın benzersiz bitiş çizgisi olan yakalama araçlarının direksiyonunda aralarında F1 pilotları David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz, motosiklet efsanesi Ricky Johnson, Stock Car Brasil ikonu Caca Bueno ve 28 tanınmış sima daha bulunacak. Türkiye’de ise ralli pilotu Yağız Avcı, İzmir’de yakalama aracının direksiyonunda oturacak.

“Wings For Life World Run 2016” etkinliğine spor ve sanat dünyasından pek çok isim destek veriyor. İzmir’in basketboldaki gururu Pınar Karşıyaka sezon başından beri tüm maçlarda yaptığı çalışmalar ve oyuncularının katılımıyla bu büyük organizasyonun tanıtımını üstleniyor. Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen’le birlikte futbol dünyasından Arda Turan, Mario Gomez ve Atınç Nukan “Wings for Life Wolrd Run”u destekleyen isimler arasında yer alıyor. Gazeteci Yonca Tokbaş ve oyuncu Ayşe Tolga da İzmir ve İstanbul’daki tanıtım koşularıyla takipçilerini bu büyük koşuda yer almaya davet ediyor.

“Wings For Life World Run”, Wings For Life Vakfı’nın omurilik araştırmalarına destek için organize ettiği bir yarış olarak dikkat çekiyor. Omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalar için 2004’te kurulan Wings For Life Vakfı’nın topladığı bağışların tamamı omurilik tedavisi projelerine aktarılıyor. “Wings For Life World Run”da ilk 2 yılda 7 milyon Euro gelir toplanarak rekor bağışa ulaşıldı.

    Yorum Yap