30. Uluslararası İzmir Festivali 17 Mayıs'ta Başlıyor


İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), 30. Uluslararası İzmir Festivali'ni 17 Mayıs – 25 Haziran tarihleri arasında düzenleyecek.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı'nın katkıları, Eczacıbaşı Holding'in ana sponsorluğu, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenecek Festival'de üçü halka açık on konser yapılacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, Celsus Kütüphanesi, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve Efes Antik Tiyatro 30. Uluslararası İzmir Festivali gösteri mekânları olarak belirlendi.

30. Uluslararası İzmir Festivali'ni klasik müzik dünyasında “müzisyenlerin müzisyeni’ olarak tanınan keman dünyasının bir numarası Joshua Bell'in konseriyle başlayacak. 17 Mayıs Salı günü AASSM'de yapılacak “30. Yıl Açılış Konseri’nde Bell'e genç neslin bol ödüllü piyanistlerinden Sam Haywood eşlik edecek. e

KONSERVATUARLAR AYNI SAHNEDE
Ege Üniversitesi Devlet Klasik Türk Musikisi Konservatuvarı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı, 25 Mayıs çarşamba günün “One Stage’ projesi ile ilk kez aynı sahnede buluşacak. Saat 21.30'da AASSM'de yapılacak konserde bestecilerin Festival için besteledikleri eserler seslendirilecek. Bu çok özel konser halka açık olarak davetiyeli yapılacak.

SAHNEDE İSYAN 
Dünya müzik çevrelerinde sıra dışı projeleriyle tanınan piyanist Ufuk & Bahar Dördüncü Kardeşler, 2 Haziran 2016 Perşembe günü 21.30'da AASSM'de Festival izleyicilerine “Sahnede İsyan’ adlı benzersiz bir deneyim yaşatacak. Günümüzün önemli sinema adamlarından Fabrice Aragno'nun görsel tasarımı eşliğinde Dördüncü Kardeşler, dönemlerinde sahnede isyan yaratan Debussy ve Stravinsky'nin eserlerini dört el piyano ile yorumlayacak.

KONSER ŞARKILARI SEÇİLİYOR
İKSEV'in iki yılda bir kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına düzenlediği Ulusal Beste Yarışması'nın dokuzuncusu 7 Haziran Salı gecesi 30. Uluslararası İzmir Festivali'nde sonuçlandırılacak. Aynı gece 1. ve 2. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışmalarının birincisi Hasan Uçarsu'nun İKSEV'e armağan olarak yazdığı “İzmir, Güzel İzmir’ adlı eserinin dünya prömiyeri de yapılacak.

FESTİVAL'DE GİZEM 
İzmir'in en eski yerleşik sanat kurumu İzmir Devlet Tiyatrosu, Uluslararası İzmir Festivali'nin otuzuncu yılına, polisiye ve gizem edebiyatının önemli ismi Anthony Horowitz'in tek oyunu “Ermişler ya da Günahkârlar’ ile katılacak. 9 Haziran 2016 Perşembe günü saat 21.30'da İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde sahnelenecek oyunu Barış Erdenk yönetecek.

PACO PENA YENİDEN
Flamenco Gitarın efsane ismi Paco Pena, uzun bir aradan sonra tekrar Uluslararası İzmir Festivali'nde. Pena ve Grubu, Flamencura Projesi ile 14 Haziran Salı günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunu dolduracak

FLÜT VE PİYANO İLE BAROK GECE 
İtalyan flüt virtüözü Massimo Mercelli, piyanist Ramin Bahrami eşliğinde Mercelli, 16 Haziran'da Celsus Kütüphanesi'nin muhteşem atmosferinde Bach'ı yorumlayacak.

SİNEMANIN BÜYÜSÜ CELSUS'DA
20 Haziran Pazartesi günü Celsus Kütüphanesi sıra dışı bir konsere sahne olacak. Müzik dünyasına trompeti bir solo enstrüman olarak kabul ettiren, ünlü bestecilerin adına eserler bestelediği Mauro Maur, Festival'e sinemanın büyüsünü taşıyacak.

CHOPIN'IN İZİNDEN
Polonya'nın genç umudu piyanist Konrad Skolarski, 22 Haziran'da Celsus Kütüphanesi'ndeki konserinde, Bach, Chopin, Berio, Debussy, Rachmaninov, Scriabin ve Liszt'in eserlerinden örnekler seslendirecek.

VİYANA SENFONİ EFES'TE
30. Uluslararası İzmir Festivali'nin kapanış konserini 25 Haziran Cumartesi günü Efes Antik Tiyatro'da Viyana Senfoni Orkestrası yapacak. Viyana Senfoni Orkestrası'nı, 2014 yılında Yılın Şefi Seçilen genç kuşağın yıldız isimlerinden Pablo Heras-Casado yönetecek.

BİLETLER BİLETİX'DE
30. Uluslararası İzmir Festivali'nin Açılış Konserinin biletleri 18 Nisan Pazartesi günü Biletix'de satışa çıkacak. Festival'in tüm biletlerine 2 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Biletix gişelerinden alınabilecek. (DHA)

    Yorum Yap