Karma Baskı Resim Sergisi / Sanatta Özgürlük, Özgünlük
Konak
Geçmiş Etkinlik

Karma Baskı Resim Sergisi / Sanatta Özgürlük, Özgünlük
27 Şubat 2022, Pazar, 18:00
Çetin Emeç Sanat Galerisi

İzmir Baskı Resim Grubu`nu oluşturan 10 sanatçının baskı çalışmalarından oluşan karma baskı resim sergisi 27 Şubat tarihine dek Çetin Emeç Sanat Galerisi`nde.

Sergi, hafta içi ve cumartesi günleri 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

İZMİR BASKI RESİM GRUBU
“İzmir Baskı Resim Grubu”nun oluşum süreci 2006 yılına dayanmaktadır. İzmir Resim ve Heykel Müzesi Baskı Resim Atölyesi”nde çalışmaya başlayan grup sanatçıları 2021 yılında Kıbrıs Şehitleri Caddesi”nde özel atölyelerini kurmuşlardır. On kişiden oluşan grup üyelerinin çalışmalarındaki ortak özellik ise görsel plastik sanatlarda ifade biçimlerinden teknik bir dil olan baskı resimdir. Baskı resmin tanımı ise sanatçı tarafından kontrol edilen kalıp üzerine sabitlenen resmin kağıda sınırlı sayıda basılarak çoğaltılmasıdır. Grup sanatçıları baskı resim tekniklerinden ağaç baskı, metal gravür, linolyum, kolografi ve mono baskı tekniği ile çalışmalarını üretmektedirler. Sanatçılarının görsel ifade biçimlerinde ise kişisel anlatım dil farklılıkları ile öne çıkmaktadırlar. Sanatçıların kendi üslup özelliğinde ürettiği yapıtlar birçok ulusal ve uluslararası bienal ve trienallerde sergilenmiş ve ödüller almışlardır.

SANATTA ÖZGÜRLÜK VE ÖZGÜNLÜK
Sanat toplumda var olan iletişim araçlarından yalnızca bir tanesidir. İnsanın yaratıcı yönünü geliştirdiği gibi alternatif düşüncenin varlığını da göstererek yeni bilgilere ulaşılmasını sağlar. Sanat yapıtı sanatçının yaratma eylemidir. Önceden tasarlanan bilginin sanat ve özgürlük ilişkisi kapsamında özgün söylemi ile toplumda eğitici görevi üstlenirler. Kimi zaman da ortaya koyduğu görüş ve tavırlarıyla provoke olarak değerlendirilmişlerdir. Bir toplumdaki bilim ve sanatın değeri de o toplumun kültürel yapısını yansıtır. Çağımız bilgi, teknoloji ve deneyime bağlı olan uzmanlık çağıdır ve sanat eserleri de yoğun bir emeğin ardından ortaya çıkmaktadır. ‘İzmir Baskı Resim Grubu” sanatçılarının özgün yapıtlarının sanatseverlerle buluşma heyecanı üretimi daha da artırmaktadır. Çalışmalarında ne söylediklerini önemseyen grubun asıl hedefi ise nasıl söyledikleridir. Kişiselleşmiş söylemlerimizi keyifle izlemeniz dileğiyle…