Nelson Mandela Fotoğraflarla Anılıyor


Güney Afrika Cumhuriyeti'nin efsane lideri Nelson Mandela, 'Irk Ayrımcılığından Demokrasiye' isimli sergideki fotoğraflarıyla anılıyor. Güney Afrika Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Puleng Chaba ile Fahri Başkonsolos Tamer Taşkın'ın ev sahipliğinde Alsancak K2 Rezidans Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen sergide, Nelson Mandela'nın yaşamından karelerin yer aldığı fotoğraflar İzmirlilerle paylaşıldı.


Serginin içeriği itibariyle gökkuşağı ırkının kötülüğe karşı kazandığı zaferin kutlaması, ölümsüz ruha ve Güney Afrika halkının tutumuna karşı bir övgü niteliğindedir. Bir halk ki renk, cinsiyet ve ideoloji ayrımcılığına dayanan sistemi ortadan kaldırmak için mücadele etmiş. Sergide bu mücadelenin önemli kilometre taşlarına lider Nelson Mandela özelinde tanıklık ediyor.

TÜM İNSANLIĞI KUCAKLADI 

Mücadelesiyle ülkesindeki ırk ayrımcılığına son veren Nelson Mandela'nın hayatından kesitlerin yer aldığı serginin İzmirlilere ulaşmasını sağlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirten Fahri Başkonsolos Tamer Taşkın ise Nelson Mandela'nın dünya insanlık tarihi içinde çok önemli bir yeri bulunduğunu, ülkesinde 1994 yılında iktidara gelmesinden sonra tüm insanları kucaklayıcı politikasıyla dünyanın takdirini kazandığını ve bu sergide hayatından kesitlerin yer aldığını söyledi.

Sergi ay sonuna kadar ziyaret edilebilecek.
    Yorum Yap