Karşıyaka'nın Filizleri Ünlüler


Bir Türkiye projesi haline gelen Karşıyaka’nın Filizleri’ne sanat ve spor camiasından isimler de destek verdi.

Karşıyaka'nın Filizleri Nedir?

Gençliğin en önemli sorun- larından biri yurtsa, diğeri de burs.

Devletin verdiği para 400 lira. Ama yetmiyor. Özellikle de büyük kentlerde…
Cebinde parası olmadığı için günü tek öğün yemekle geçiren, her gün onlarca kilometre yol yürümek zorunda kalan, sinemaya, tiyatroya neredeyse hiç gidemeyen, ders kitapları dışında kitap alamayan, kalacak yurt ve elindeki üç kuruş paraya kiralayacak ev bulamadığı için memleketine dönen yüz binlerce üniversite öğrencisi var.

Karşıyaka Belediyesi, ilçesi sınırları içerisinde oturan, maddi geliri yeterli olmayan, başarılı üniversite öğrencilerine öğrenim süreleri boyunca katkı sağlama amacında. Bunu yaparken de Karşıyaka halkını yerel yönetim sürecine dahil edip, öğrencilere öğrenim süreleri boyunca, eğitim hayatlarının fırsat eşitliği çerçevesinde sürdürülmesini sağlamayı amaçlıyor.

Projenin ortaya çıkış sebebi; Anayasa Mahkemesi’nin 2008 yılında belediyelerin doğrudan üniversite öğrencilerine burs vermesini engelleyen yasayı yürürlüğe koymasından sonra üniversite de öğrenim hayatlarını zor şartlar altında devam ettiren öğrencilerin yaşamış olduğu sıkıntılar ve zorluklar. Eğitim hayatlarında daha rahat bir süreç geçirmesi gereken öğrencilerin, bu projenin hayata geçmesinden sonra başarılarına başarı kattıklarına şahit olundu.

Detaylı bilgi: karsiyakaninfilizleri.org

    Yorum Yap