İzmir’de Gezilecek 10 Yer

İzmir‘de her gelir grubunun çok fazla harcama yapmadan, farklı gezi rotalarında, eğlenerek keyifli bir tatil geçirmesi mümkün. İzmir şehir merkezinde ve şehrin yakınlarındaki alternatif rotalar eş, dost ziyareti yapmaktan sıkılanlar, evden çıkmak için bahane arayanlar ve çok para harcamadan yeni yerler görmek isteyenler için bire bir.

10. Teleferik’ten İzmir Manzarasına Göz Atın


Hem İzmir Körfezi hem de baraj gölü manzarasıyla şehrin en turistik noktalarından birine dönüşen Balçova, ekonomik bir seçenek. Avrupa Birliği standartlarında yenilenen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen tesisler 31 Temmuz 2015 tarihinde yeniden açıldı. Pazartesi günleri hariç her gün 10.00-22.30 saatlerinde hizmet evren Teleferik’e 6 TL karşılığında çıkılabiliyor.

9. Doğal Yaşam Parkı’nda Doğayla Buluşun 


Dünyanın en büyük doğal yaşam parklarından biri olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, 425 bin m² alan üzerinde kurulu. Tropik merkezi, egzotik canlıları, zebra, fil, zürafa, deve kuşları ve çocuk hayvanat bahçesiyle keyifli bir gezi yaşatan parka giriş ücreti yetişkinler için 3 TL, öğrenciler içinse 1 TL. Doğal Yaşam Parkı’nın yanı başındaki Kent Ormanı ve İzmir Kuş Cenneti de ayrı rota üzerindeki diğer seçenekler.

8. İnciraltı Kent Ormanı’nda Piknik ve Bisiklet Turu


Geçmişte moloz döküm sahası olan İnciraltı Kent Ormanı tam 622 dönümlük bir alanda kurulu. Binlerce ağacın bulunduğu, yürüyüş ve bisiklet yolları ile bezeli bu alan şehrin içinde, şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenler için cennetten bir köşe. Üçkuyular Vapur İskelesi’nden Yenikale Burnu’na kadar uzanan orman piknik ve kahvaltı yapmak isteyenlerin de uğrak noktası.

7. BİSİM’le Körfez’i Baştan Başa Turlayın


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu 31 durak, 400 bisiklet ve 600 bisiklet park yeri ile hizmet veren BİSİM, İnciraltı Kent Ormanı’ndan İzmir Kuş Cenneti’ne kadar olan bisiklet yolunda kullanılabiliyor. İzmir Körfezi’ni çepeçevre saran bu yol harika manzaralara da ev sahipliği yapıyor. ‘Yollar artık BİSİM’ sloganıyla yola çıkan sistemle ilgili detaylar BİSİM web sitesinde.

6. Homeros Vadisi’nde Trekking Yapın


Bornova ilçe merkezi ile Kayadibi Köyü arasında, Bornova Çayı üzerindeki 7 kilometrelik alanda bulunan Homeros Vadisi, İzmir Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlendi. Vadi düzenlemesi kapsamında göletler, trekking parkurları ve piknik alanları İzmirlilerin ilgisini çekiyor. 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan Smyrna kentinin suyunu sağlayan kaynak ve Homeros’un yaşadığı tahmin edilen mağaralar da vadide bulunuyor.

5. Sığacık Kaleiçi Görmeye Değer


Son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarla çehresi değişen Kaleiçi evleriyle Sığacık, İzmir’in en güzel kaçış rotalarından biri. 1,500’lü yıllardan beri yaşamın devam ettiği Kaleiçi’ndeki 220 ev baştan aşağı yenilendi. Türkiye’nin ilk sakin şehri (Citta Slow) Seferihisar, müthiş Ege lezzetleri de güzel bir soluklanma alanı.

4. Kadifekale Surlarına Çıkın


Muhteşem bir İzmir manzarasına tanıklık edilen Kadifekale, İzmir’in en eski yerleşim yerleri arasında. Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı izlerinin bulunduğu kale, bir yandan Meles Çayı, Buca ve Bornova, diğer yandan Karşıyaka, Konak, Balçova’ya kadar olan geniş bir bölümü seyredecek kadar elverişli bir konum sağlıyor.

3. Foça’ya Denizden Gidin


İzmir’in en güzel turistik ilçelerinden Foça, adını foklardan alıyor. Sık sık  kıyılarında kendilerini gösteren Akdeniz Foklarıyla tanınan ilçede eski taş evler, birbirinden güzel plajlar, ada ve kayalıklar, leziz deniz ürünleri ve şık restoranlar keyifli zaman geçirmek isteyenleri cezbediyor. Yaz döneminde Karşıyaka ve Konak’tan gerçekleştirilen vapur seferleri ile ilçeye kolaylıkla ulaşılıyor.

2. Yarımada’yı Keşfedin


Tarihteki 6 İyon kentini birbirine bağlayan tematik yol İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Projenin ilk etabında 51 kilometrelik Germiyan-Barbaros-Urla-İçmeler-Özbek-İskele, 18 kilometrelik Germiyan-Ildır-Gerence Körfezi ve 17 kilometrelik Barbaros-Balıklıova rotalarında 41 ayrı noktada 93 yön tabelası ile 6 bilgi panosu yerleştirildi. Tarih kokan bu yol keşfetmek isteyenleri bekliyor.

1. Asansör’de Nostalji Yapın


Hem dışarı çıkmak istiyorum hem de uzağa gitmeye enerjim yok diyenler için İzmir şehir merkezinde en iyi alternatiflerden biri Tarihi Asansör. Konak ilçesi Karataş semtinde bulunan Asansör manzarası ve restoranıyla günü değerlendirmek için ideal. İzmir Körfezi manzarası, lezzetli yemeklerin sunulduğu restoranı ve güzel eski evleriyle Dario Moreno Sokağı birbirinden hoş fotoğraf karelerine hayat veriyor.

Anadolu’nun en batısında 8 bin 500 yıla uzanan köklü tarihiyle en önemli yerleşim yerlerinden biri olan İzmir, çok sayıda doğal güzellik ve tarihin izini taşıyan gezilecek rotaya sahip. Bu yerleri keşfetmek için küçük zaman dilimlerini değerlendirmek yeterli.

Kaynak: https://kesfetsek.com/izmir-gezilecek-yerler/

    Yorum Yap