İzmir İtalya Konsolosluğu, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Slovakya Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Goethe Enstitüsü İzmir ve Institut Français de Turquie – İzmir işbirliğiyle düzenlenen Festival, 03 Mart 2022 Perşembe günü AASSM’de yapılacak açılış konseri ile başlayacak. 29. İzmir Avrupa Caz Festivali programında ayrıca çeşitli atölyeler ve söyleşiler de yer alacak.

Genç neslin en parlak müzisyenlerinden Eylül Ergül ve caz dünyasının büyük ustası Önder Focan Grup 29. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin açılışını “Nat King Cole Project” ile 03 Mart 2022 Perşembe günü saat 20.00 de AASSM’de yapacak. Kontrbasta Ozan Musluoğlu, davulda Burak Durman’ın yer aldığı Eylül Ergül-Önder Focan Grup, müzik dünyasının en etkileyici sanatçılarından Nat King Cole’ün unutulmaz şarkılarını seslendirecek.

29. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında 4 Mart 2022 Cuma günü özellikle gazetecilik öğrencilerine yönelik, caz yazarlığını ve eleştirisini konu alan “Write Stuff” atölyesi düzenlenecek. Atölyeyi, Türkiye’de bu işin en iyilerinden Ümit Tuncağ ve gazeteci Sirel Ekşi yürütecek. İlgi duyanlar atölyeye ücretsiz katılabilecek.

İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile 7 Mart 2022 Pazartesi günü saat 20.00’de AASSM’de yapılacak “Italian Metamorphosis” konseri, flügelhorn (kornet) ve piyano birlikteliğini sergileyecek. Dario Doronzo ve Pietro Gallo’dan (piyano) oluşan Re- Imagine Duo, klasik eserleri melodik, armonik, tınısal ve ritmik düzeyde değişiklik ve çeşitlemelerle “demonte” edip “yeniden bir araya getirerek”, dinleyiciyi bestelerin gerçek değerini tam anlamıyla keşfetmeye sevk edecek. İkili aynı gün saat 11.00’de İKSEV’de gençlerle bir atölye çalışması da yapacak.

29. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin izleyicileri, caz dinlemenin inceliklerini 8 Mart 2022 Salı günü İKSEV’de yapılacak “Caz’ı Nasıl Dinlerim?” konulu söyleşide Ümit Tunçağ’dan dinleyebilecek. Saat 18.00’de başlayacak söyleşiye, ilgi duyan herkes ücretsiz katılabilecek. 10 Mart 2022 Perşembe günü AASSM’de olacak Festival izleyicileri İsviçre’nin gururu piyanist, besteci Marc Perrenoud’u triosu ile dinleme fırsatı bulacak. İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde Marc Perrenoud – Piyano, Marco Mü̈ller – Bas, Cyril Regamey – Davul, beşinci albümleri bol ödüllü “Morphée”i seslendirecek.

Şair, küratör, gezgin, hikaye anlatıcısı ve @ayzeradant galeri sanat yönetmeni olan Nihat Özdal, 11 Mart 2022 Cuma günü 18.30’da İKSEV’de sıra dışı bir atölye yapacak. “Edebiyatın Cazı, Cazın Edebiyatı” konulu atölyede Özdal kendi yazdığı metinleri paylaşacak ve genç müzisyenler metnin üzerine doğaçlama yapacak. İlgi duyanlar atölyeye ücretsiz katılabilecek.

29. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde 19 Mart 2022 Cumartesi günü AASSM’de, Slovakya’nın dünya caz sahnelerinde isim sahibi olmuş davulcusu Martin Valihora ve grubunun konseri yer alacak. Slovakya Cumhuriyeti Büyükelçiliği işbirliği ile gerçekleşecek konserde Valihora’ya piyanoda Eugen Vizvary ve basta Juraj Griglak eşlik edecek.

Sesi ve piyanosuyla caz severlerin gözbebeği olan Olivia Trummer, İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile 29. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne katılacak. Trummer, 23 Mart 2022 Çarşamba günü saat 11.00’de İKSEV’de genç müzisyenlerle bir atölye yapacak. 24 Mart 2022 Perşembe günü saat 20.00 de de basta Rosario Bonaccorso ve davulda Nicola Angelucci ile “For You” adlı çalışmalarını seslendirecek.

29. İzmir Avrupa Caz Festivali, sıra dışı çalışmalarıyla tanınan Marc Buronfosse ve grubunun Institut français İzmir işbirliği ile peş peşe vereceği iki konserle sona erecek. Gülay Hacer Toruk – vocal, Monika Kabasele – vocal,Ananda Brandāo – davul ve vokal Hugo Corbin – gitar ve Marc Buronfosse’den – bas oluşan gurup Aegean Nights “A Smyrna Story” adlı çalışmalarını 1 Nisan 2022 Cuma günü Institut français İzmir’de ve 2 Nisan 2022 Cumartesi günü de AASSM’de seslendirecek.