BİSİM Zammı Sosyal Medyada Alay Konusu Oldu: Bisikletten İn, Otobüse Bin


‘Bisiklet kenti İzmir’ sloganıyla hayata geçirilen ve halen İnciraltı-Mavişehir arasındaki 28 kilometrelik sahil şeridinde 30 istasyonda, 400'ü aşkın bisiklet ve 600 park yeriyle hizmet veren sistemin saatlik ücretine 40 kuruşluk zam yapıldı. 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile yürürlüğe konan yeni zamlı tarifeye sert tepki gösteren İzmirliler, BİSİM'deki eski fiyatlara dönülmesi için çağrı yaptı.


SOSYAL MEDYADA ZAM TEPKİSİ
Son zamların ardından toplu ulaşım ile aynı fiyata gelen kiralık bisikletler sosyal medyada İzmirliler tarafından eleştiri yağmuruna uğradı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet kullanımını teşvik etme sözüne karşı sistemde zamma gitmesine tepki gösteren İzmirliler BİSİM'in sosyal medya hesapları üzerinde eski tarifeye dönülmesi için adeta mesaj yağdırdı.


TOPLU ULAŞIM 2,40 LİRA, BİSİKLET 4,80 LİRA
Vatandaşlardan bazıları belediyenin otomatik trafik sisteminde yayınladığı ‘Arabadan in bisiklete bin’ sloganına göndermede bulunarak ‘Bisikletten in otobüse bin’ şeklinde yanıt verdi. Kimi bisiklet sevenler ise aktarmalı sistem ile 90 dakikalık ulaşımın 2 lira 40 kuruş, 90 dakikada bisiklete binmenin ise 4 lira 80 kuruş olduğunu dile getirdi ve bisikletin toplu ulaşım karşısında bir cazibesinin kalmadığını dile getirdi.


Kaynak: http://www.egepostasi.com/

    Yorum Yap