Doğal Yaşam Parkı'nda Kasım Sürprizi

İlkbahar ve yaz aylarındaki doğumlara alışık olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, Kasım ayında dünyaya gelen sevimli antilop yavrusuyla hoş bir sürpriz yaşadı.


Avrupa’nın sayılı hayvanat bahçeleri arasında gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda Kasım sürprizi yaşanıyor. Bahar ve yaz mevsimi aylarında peş peşe gelen doğumlarla birlikte her geçen gün genişleyen parkta, geçtiğimiz günlerde dünyaya gelen Güney Afrika Antilobu (nyla) yavrusu tatlı bir heyecan yaşattı.

Sevimliliğiyle çalışanların ilgi odağı olan yavru, düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilmeye başlandı. Son olarak bakıcılarının şefkatli ellerinde çip takılan ve numaralandırılma işlemi yapılırken annesi de sevimli yavrudan bir an olsun gözlerini ayırmadı.

Yeni yavruyla birlikte nyla ailesinin birey sayısının 7’e yükseldiğini belirten park yetkilileri, yavrunun iyice güçlendikten sonra Afrika Savanı’na salınacağını belirtti. 2 yıl önce İsrail’den Doğal Parkı’na getirilen nylalar 3 ay önce de doğum yaparak bir yavru dünyaya getirmişti.

Kaynak: http://www.izmirden.net/

    Yorum Yap