Buca’da Çadır Tiyatrosu


Buca’da Çadır Tiyatrosu günleri başlıyor. ‘Kültüre Hayat Her Mahallede’ sanat sloganıyla kültür ve sanat etkinliklerini vatandaşların ayağına götüren Buca Belediyesi, her ay ilçenin 4 ayrı mahallesine kuracağı Çadır Tiyatrosu ile Bucalı 7 bin 500 çocuğu tiyatroyla buluşturacak. 6 ay boyunca 4 farklı mahalleye kurulacak Çadır Tiyatrosu ile her ay bin 200 çocuk keyifli bir hafta sonu tatili geçirecek.

Buca Belediyesi’nin çocukları tiyatroyla buluşturmak için hayata geçirdiği Çadır Tiyatrosu günleri başlıyor. Belediye, ‘Kültüre Hayat, Her Mahallede Sanat’ sloganıyla hayata geçirdiği projenin ikinci döneminde yine tiyatroyu Bucalı çocukların ayağına götürecek. 6 ay boyunca her ay ilçenin 4 farklı mahallesine kurulacak Çadır Tiyatrosu ile Bucalı çocuklar birbirinden eğlenceli çocuk tiyatroları ile hafta sonu tatillerinde doyasıya eğlenecek. Çadır Tiyatrosu günleri ile bu yıl Bucalı 7 bin 500 çocuk tiyatro ile buluşacak.

Çocuklara tiyatroyu sevdirmek adına hayata geçen Çadır Tiyatrosu’nun bu ay ki durağı Laleli, Yenigün, Göksu ve Cumhuriyet mahalleleri olacak. Mavi Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenecek çadır tiyatrosunda ilk olarak “Yaramaz Kedi” oyunu sahnelenecek.

Çocuklara keyifli bir gün geçirtecek oyun her Cumartesi saat 13.00’de sergilenecek. Çadır tiyatrosunun kurulacağı alan ve tarihler ise şöyle;

7 Kasım Cumartesi – Laleli Mahallesi (muhtarlık yanı)
14 Kasım Cumartesi – Yenigün Mahallesi (muhtarlık yanı)
21 Kasım Cumartesi – Göksu Mahallesi (637/40 Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi yanı)
28 Kasım Cumartesi – Cumhuriyet Mahallesi (muhtarlık yanı)

    Yorum Yap